"Успехът идва с визия за себе си и музиката." - Интервю с Деница Николова

Деница Николова е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Деница имаше възможност да запише своята дебютна песен “Different” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за музиката и смелите мечти. Приятно четене!

 
Как започнa да се занимаваш с музика и на какво те е научила тя?

Винаги съм имала интерес към музиката и още като съвсем малка пеех песните, които чувам около себе си. Но може да се каже, че започнах по-сериозно, когато бях на 5 и половина и мама ме попита дали искам да свиря на пиано, а аз казах „да“, без да подозирам каква част от живота ми ще бъде това в бъдеще. Идеята за пианото дойде от това, че точно до стаята в детската ми градина имаше пиано, където госпожа Героева преподаваше на децата. Това, че тя ми стана учител, ми даде една много добра музикална основа.

 
Кой е любимият ти изпълнител или този, който те е докоснал най-много? Албум? Песен?

Със сигурност не мога да кажа само един. Но тези, които най-много са ми повлияли са Аврил Лавин, Деми Ловато, Гавин ДеГроу, Кристина Агилера и разбира се, Бритни Спиърс, която ми е огромно вдъхновение не само за музика, а и за сценично поведение и характер. Любимите ми албуми са Chariot на Гавин, Under My Skin на Аврил, Don’t Forget на Деми, Riot! на Paramore.

 
Планираш ли да включиш други музиканти в твоя музикален проект и как очакваш те да го надградят? 

Да, определено искам да пиша музика, която да реализирам със съдействието на други музиканти. Дори мога да кажа, че съм срещнала музиканта, с чиято помощ да осъществя бъдещия си проект. Смятам, че се допълваме, понеже аз имам нюх за вокалната продукция и цялостното изпълнение, а той има повече опит в студиото. Също така е много добър инстументалист. Смятам, че като съчетаем тези неща, ще мога да осъществя идеята си.

 
Какво вдъхновява твоето творчество? Как протича твоят процес на създаване на нова песен?

Обикновено пиша песните си, когато съм на спокойствие сама в стаята си. Вдъхновението идва под влиянието на някаква емоция, която скоро съм изпитала или изпитвам в момента, и музика, която в последните дни съм слушала и ми е повлияла музикално. Процесът на създаване на нова песен при мен започва като хвана китарата или седна пред пианото и засвиря акорди, които ми звучат добре. Повтарям ги и запявам някаква мелодия, която в последствие съчетавам с текст. От там вече започва и по-задълбоченото развиване на песента, но винаги първо идва мелодията, после текста.

 
Коя е песента, с която участваш в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Песента, с която участвам в Музикалния Акселератор, се казва Different и е една от първите, които съм писала. Написах я в момент, в който се чувствах разочарована и ми се бяха събрали много емоции. Но се радвам, че благодарение на този момент от живота ми, успях да създам нещо, което да ми остане завинаги като хубав спомен и едно добро начало на създаването на много други песни.

 
Кои са трите неща, които ще си вземеш от участието ти в Музикалния Акселератор?

Музикалният Акселератор ме срещна с много артисти, които също като мен търсят своя път. Запознах се с много хора, които имат подобни на моите интереси и това беше много зареждащо за мен. Освен това времето в студиото ми даде още опит и ме приближи на още една крачка до това да знам как точно искам да звучи музиката ми.

 
Какво най-много ти харесва в Urban House Studio и защо би го препоръчал?

Всички в студиото бяха много отзивчиви и мили. Саунд инженерите бяха много търпеливи и обстановката беше много позитивна.

 
Kои според теб са най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител?

Най-важното за един изпълнител, според мен, е да е готов да работи неуморно върху уменията си и това да става по-добър с всеки изминал ден. Разбира се, изискват се добро сценично поведение, външност и характер, но в основата стои желанието да се усъвършенстваш и да имаш визия за себе си и музиката си.

 
Какви са музикалните ти цели и мечти?

Винаги ми е трудно да отговоря на въпроса с мечтите, защото те са големи и може да изглеждат нереалистично, но засега искам да имам свой албум, който да бъде точно това, което искам да изразя и покажа на хората. Да намеря още хора, с които да се сработим музикално и като цялостен пърформънс, за да може в последствие да имаме повече изяви, които да бъдат на ниво, и в крайна сметка всички да сме доволни от себе си.

 
Не забравяйте да последвате Деница в Instagram и Youtube, за да разберете първи за нейните нови песни.

Видеа

Прочети още

''Музиката за мен е учител!''- интервю с Angelie

За нас е радост да ви представим Ангелина Сапаревска (с творчески псевдоним Angelie), която е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Angelie имаше възможност да запише своята песен “No Fun” в Urban House Studio, където тя беше миксирана и мастерирана от аудио инженерите. Към песента беше взете това интервю, в кoето си поговорихме за бъдещите й планове и емоцията която получава от музиката.

“Работим в екип. Всеки добавя нещо от себе си!''- интервю с групата Nonsense

Nonsense са група, която взеха участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Групата главно се вдъхновява от 90-тарски парчета, които открай време за завладели света. Като част от програмата, песента “How Love” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за техния свят и как музиката е станала част от него.

"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinT са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Те имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката.

"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Поговорихме си с него за любовта към музиката.

"Музиката е език, който всеки може да говори, но всеки сам решава как." - Вдъхновяващата история на ЕКА

ЕКА МОЕ е креативен музикален проект на трип хоп-джаз единицата ЕКА - Екатерина Маринова. Съвсем наскоро тя пусна официално новата си песен Чук Чук / Тост за деня, в съкомпозиция с бийт мейкъра Mekt, затова решихме да поканим ЕКА да ни разкаже повече за себе си и любовта към музиката.

"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София.

''Изливайте емоцията си чрез музика.’’ - интервю с групата Death Row

Death Row са участници във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма на развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Patria” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за това как музиката е станала част от живота им и какви са техните цели свързани с нея. Приятно четене!

Участвай в третия Музикален Акселератор на RockSchool

След две вдъхновяващи издания, „Музикален акселератор“ се завръща! Създадохме този проект, за да подкрепим сцената и младите български таланти, които са се захванали с нелеката задача да създават авторска музика. Вече две години срещаме някои от най-интересните млади музиканти в страната. Сега е моментът да се включиш и ти!

"Tрябва да се забавляваме, докато творим!" - Интервю с Metro Lights

Metro Lights са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021 и имаха възможност да запишат своята песен “Rebel” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за любовта към музиката. Приятно четене!

Започва второто издание на Музикален Акселератор

Музикален Акселератор е нашата програма за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители, които искат да развиват своята музикална кариера. След огромния успех на първото издание, искаме да превърнем това начинание в ежегодна програма. И успяхме!

"Любов към музиката, постоянство и отдаденост." - Интервю с Пенчо Цочев

Пенчо Цочев (с творчески псевдоним Pangura) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Той имаше възможност да запише своята песен “Partner in Crime” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за музиката като начин за себеизразяване.

"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората.

''Мечтите ми и целите свързани с музиката са огромни, нямат граници'’ - интервю с Perry Pticechovkata

Младият български рапър Perry Pticechovkata взе участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Софийски Дрип” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. В това интервю си поговорихме за мечтите му, свързани с музика и бъдещи проекти.

"За мен музиката е всичко. Това е най-чистият начин на себеизразяване, най-добрият ти приятел в нужда" - интервю с Ivo Icehard

Ivo Iceland също е част от второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Песента “Singularity” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Към нея беше заснет и студиен видео клип. В това откровено интервю си поговорихме за света на музиката и как се композира добра песен.

"Музиката за мен е нещо невероятно" - интервю с Борислава

Борислава е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие за млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Изгубено момиче” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за света на музиката и какво е научила от нея.

"Инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого!" - Интервю с Теодор от FOM Crew

Имахме удоволствието да си поговорим с Теодор (или Тедката, както го знаят всички) от FOM Crew. В едно свое интервю той каза: "Вярвам, че сме способни да превземем рап сцената и дори да я променим, използвайки желанието, отдадеността и страстта, която имаме."