"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Деян имаше възможност да запише своята песен “All you have to know” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за любовта към музиката. Приятно четене!

 
Как започнa да се занимаваш с музика и на какво те е научила тя?

Занимавам се с музика откакто се помня. Всъщност музиката откри мен. Още когато бях 1ви клас, вече си правих ритъмчета с устата, без да осъзнавам, че това което правех тогава е бийтбокс. Музиката ме е научила да изразявам емоциите си много по-добре и на това, че когато искаш нещо да стане хубаво -  трябва да имаш вдъхновение и да вложиш доста усилия.

 
Кой е любимият ти изпълнител или този, който те е докоснал най-много? Албум? Песен?

Любимият ми актуален световен изпълнител е Ed Sheeran, който с 4 акорда успява да улови перфектно която и да е емоция и с текста създава нещо уникално, което вниква в сърцата на хората. Пример за такава песен е Thinking out loud. Друг невероятен изпълнител (поне преди) е Еминем. Неговите най-емоционални и силни парчета са вдъхновени от дъщеря му Хейли - Mockingbird и When I’m gone.

 
Планираш ли да включиш други музиканти в твоя музикален проект и как очакваш те да го надградят? 

В бъдещи проекти, да. Винаги има какво да се подобри. Хубаво е в един проект да мисли повече от една глава, понеже когато чуеш едно нещо 1000 пъти трудно можеш да прецениш кое не е както трябва. Докато едно ново ухо ще го чуе за първи път и веднага може да усети кое може да се подобри. Особено, когато човек има слух, усет и опит.

 
Какво вдъхновява твоето творчество? Как протича твоят процес на създаване на нова песен?

В доста от случаите е любовта към нещо. Дали ще към родината, към жена, към себе си, към каквото и да е. Любовта ме вдъхновява да създам нова мелодия, след което пиша текст. И ако емоцията е достатъчно силна – песента става много бързо.

 
Коя е песента, с която участваш в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Песента се казва  „All you have to know”. Един ден си седях вкъщи, след като бях записал едно предишно парче на име „Несподелена“, и ми хрумна, че искам да напиша песен за сватбата ми някой ден. Тъкмо се бях срещал с едно момиче и тя малко допринесе за вдъхновението, макар и вече да не сме заедно. Така се зароди песента.
 

Кои са трите неща, които ще си вземеш от участието ти в Музикалния Акселератор?

Получих нови знания най-вече за бизнес частта на музиката, както и се научих по-добре да се сработвам с други музиканти, като създадохме страхотни взаимоотношения.

 
Коя е най-запомнящата се случка, която си имал в звукозаписно студио? 

Най-запомнящата се случка е записа на първата ми песен („Несподелена“) - тогава беше първия ми път в студио и ми беше много интересно как точно се случват нещата.

 
Какво най-много ти харесва в Urban House Studio и защо би го препоръчал?

Екипът е много разбран и иска музикантите, които записват там, да успеят. Стремят се да достигат високо качество на продукцията, която създават. И именно затова бих ги препоръчал. Защото отделят внимание на детайлите и се вслушват в желанията на артистите.

 
Kои според теб са най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител?

Разбира се, да е добър музикант на живо. Освен това е нужен характер, много работа. И най важното е звукът, който излиза след продуциране на едно парче - да звучи максимално качествено и професионално.

 
Какви са музикалните ти цели и мечти?

Да докосвам сърцата на хората чрез моята музика. Да провокирам емоции у слушателите, независмо дали те са тъга, щастие, любов и т.н. И да бъда разпознаваем артист :)

 
Не забравяйте да последвате Deviber в Instagram и Youtube, за да разберете първи за неговите нови песни.

Видеа

Прочети още

"Любов към музиката, постоянство и отдаденост." - Интервю с Пенчо Цочев

Пенчо Цочев (с творчески псевдоним Pangura) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Той имаше възможност да запише своята песен “Partner in Crime” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за музиката като начин за себеизразяване.

''Изливайте емоцията си чрез музика.’’ - интервю с групата Death Row

Death Row са участници във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма на развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Patria” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за това как музиката е станала част от живота им и какви са техните цели свързани с нея. Приятно четене!

"Музиката за мен е нещо невероятно" - интервю с Борислава

Борислава е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие за млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Изгубено момиче” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за света на музиката и какво е научила от нея.

"Tрябва да се забавляваме, докато творим!" - Интервю с Metro Lights

Metro Lights са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021 и имаха възможност да запишат своята песен “Rebel” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за любовта към музиката. Приятно четене!

''Мечтите ми и целите свързани с музиката са огромни, нямат граници'’ - интервю с Perry Pticechovkata

Младият български рапър Perry Pticechovkata взе участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Софийски Дрип” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. В това интервю си поговорихме за мечтите му, свързани с музика и бъдещи проекти.

"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinT са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Те имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката.

Участвай в третия Музикален Акселератор на RockSchool

След две вдъхновяващи издания, „Музикален акселератор“ се завръща! Създадохме този проект, за да подкрепим сцената и младите български таланти, които са се захванали с нелеката задача да създават авторска музика. Вече две години срещаме някои от най-интересните млади музиканти в страната. Сега е моментът да се включиш и ти!

“Работим в екип. Всеки добавя нещо от себе си!''- интервю с групата Nonsense

Nonsense са група, която взеха участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Групата главно се вдъхновява от 90-тарски парчета, които открай време за завладели света. Като част от програмата, песента “How Love” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за техния свят и как музиката е станала част от него.

"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората.

''Музиката за мен е учител!''- интервю с Angelie

За нас е радост да ви представим Ангелина Сапаревска (с творчески псевдоним Angelie), която е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Angelie имаше възможност да запише своята песен “No Fun” в Urban House Studio, където тя беше миксирана и мастерирана от аудио инженерите. Към песента беше взете това интервю, в кoето си поговорихме за бъдещите й планове и емоцията която получава от музиката.

"За мен музиката е всичко. Това е най-чистият начин на себеизразяване, най-добрият ти приятел в нужда" - интервю с Ivo Icehard

Ivo Iceland също е част от второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Песента “Singularity” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Към нея беше заснет и студиен видео клип. В това откровено интервю си поговорихме за света на музиката и как се композира добра песен.

"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София.

"Инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого!" - Интервю с Теодор от FOM Crew

Имахме удоволствието да си поговорим с Теодор (или Тедката, както го знаят всички) от FOM Crew. В едно свое интервю той каза: "Вярвам, че сме способни да превземем рап сцената и дори да я променим, използвайки желанието, отдадеността и страстта, която имаме."

"Успехът идва с визия за себе си и музиката." - Интервю с Деница Николова

Деница Николова е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Тя имаше възможност да запише своята дебютна песен “Different” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за музиката и смелите мечти.

"Музиката е език, който всеки може да говори, но всеки сам решава как." - Вдъхновяващата история на ЕКА

ЕКА МОЕ е креативен музикален проект на трип хоп-джаз единицата ЕКА - Екатерина Маринова. Съвсем наскоро тя пусна официално новата си песен Чук Чук / Тост за деня, в съкомпозиция с бийт мейкъра Mekt, затова решихме да поканим ЕКА да ни разкаже повече за себе си и любовта към музиката.

Започва второто издание на Музикален Акселератор

Музикален Акселератор е нашата програма за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители, които искат да развиват своята музикална кариера. След огромния успех на първото издание, искаме да превърнем това начинание в ежегодна програма. И успяхме!