"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinT са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. GpoinT имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката. Приятно четене!

 
Как започнахте да се занимавате с музика и на какво ви е научила тя?

Явор: Преди много години, след едно зелено училище, на което всеки можеше да изсвири нещо, а само аз не знаех нищо. Това ме мотивира да започна уроци веднага, щом се върнах вкъщи.

Виктор: Започнах през 2005г година във вокален хор. След 6 години прекарани там естествено реших да се преориентирам към инструмент и избрах баса. А може би той ме избра, хах ;)

Борислав: Още през далечната 96г. си купих първите барабани, създадохме банда, но изявите ни бяха главно в репетиционната :) Имахме две-три участия и после всеки пое пътя към студентството. Около 2011г започнах отново да се занимавам с музика и вече доста по-сериозно.

 
Кой е любимият ви изпълнител или този, който ви е докоснал най-много? Албум? Песен?

Явор: Images and Words (Dream Theater) беше като врата към друго измерение за мен.

Виктор: Има 2 албума, които за мен винаги са били кота 0 – основата, към която винаги се връщам. Това са The Black Album на Metallica и както при Явор - Images and Words на Dream Theater.

Борислав: Metallica (The Black Album), Sepultura (със Макс и Игор), Pantera.

 
Какво вдъхновява вашето творчество (теми, случки, хора)? Как протича вашият процес на създаване на нова песен?

Явор: Вдъхновявам се от слушането на различни стилове, особено от техно и chill-out музика, в които има безкрайно пространство.

Виктор: Вдъхновяват ме житейските борби, които ме карат да еволюирам. Минало, настояще и бъдеще. Вдъхновяват ме природата, нейните дарове, пейзажи, аромат и тайнственост.

Борислав: Най-вече ме вдъхновява слушането на концертна музика в различни стилове. Специално внимание обръщам на групите, които събират няколко стила в творчеството си.

 
Коя е песента, с която участвате в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Явор: Песента се казва “Old Times” и се роди по време на участието ни в конкурса Next rock star, оранизиран от бар Rock´N´Rolla, София. Успяхме бързо да сглобим основата, но все нещо ни липсваше в тази песен и дълго време стоя на заден план, докато на една репетиция не ми прозвуча началният риф и тогава мигом целият пъзел се нареди.

 
Кои са трите неща, които ще си вземете от участието ви в Музикалния Акселератор?

Явор: Изключително леката и приятна работа с екипа от Urban House Studio. Записите на всеки инструмент станаха бързо и гладко. Никога не бях свирил на Kemper Profile amp и ми беше интересно. Не бих го заменил за любимия си Marshall JMP 2204, но върши добра работа за студио.

Виктор: На първо място работата и контактът с готини и свежи млади хора, които разчупват модела. На второ място бих сложил усещането за бързото сработване и организация около самия процес. На трето - снимките на самия клип. Никога досега не бях участвал в клип на парче, което да е с кадри от студиото.

Борислав: Определено Явката и Вики бяха изчерпателни :) Изключителна професионална работа на Urban House Studio и много малко ти трябва да станеш приятел с тях. Както се казва - с удоволствие бих се метнал пак при тях за запис :)

 
Коя е най-запомнящата се случка, която сте имали в звукозаписно студио? 

Виктор: Преди време се случи да присъствам на записи на Венко от Ку - Ку Бенд и бях изумен как за по-малко от час тракна барабаните на 5 парчета, стана и си замина :)

Борислав: Ами счупих палка по средата на песента и трябваше да завърша парчето по този начин :)

 
Какво най-много ви харесва в Urban House Studio и защо бихте го препоръчали?

Виктор: Младите хора, свежото настроение, леката и приятна работа, и не на последно място - условията. Всичко бе наистина на много високо ниво!

Борислав: Защото се работи лесно и професионално с момчетата.

 
Kои според вас са най-важните фактори за успеха на една група?

Явор: Търпението и способността да чуваш какво ти казват другите в бандата

Виктор: Концепция за продукт и визия за представянето му.

Борислав: Винаги да гледаме в една посока.

 
Какви са музикалните ви цели и мечти?

Явор: Да реализираме докрай песните, над които работим в момента. Имаме още две парчета - едната вече записана, а другата - пред запис. Така че нека силите не ни напускат! Трябва да са готови до пролетта и гледаме в перспектива за промотиране през следващата година. На една група й трябва облик и контакти с публиката. Затова наблягаме на авторската музика и сме благодарни и щастливи от това, че успяхме да сме част от кампанията на Музикалния Акселератор.

 

Не забравяйте да последвате GpoinT в Facebook и Youtube, за да разберете първи за техните нови песни.

Видеа

Прочети още

"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София.

“Работим в екип. Всеки добавя нещо от себе си!''- интервю с групата Nonsense

Nonsense са група, която взеха участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Групата главно се вдъхновява от 90-тарски парчета, които открай време за завладели света. Като част от програмата, песента “How Love” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за техния свят и как музиката е станала част от него.

"Музиката е език, който всеки може да говори, но всеки сам решава как." - Вдъхновяващата история на ЕКА

ЕКА МОЕ е креативен музикален проект на трип хоп-джаз единицата ЕКА - Екатерина Маринова. Съвсем наскоро тя пусна официално новата си песен Чук Чук / Тост за деня, в съкомпозиция с бийт мейкъра Mekt, затова решихме да поканим ЕКА да ни разкаже повече за себе си и любовта към музиката.

"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Поговорихме си с него за любовта към музиката.

''Музиката за мен е учител!''- интервю с Angelie

За нас е радост да ви представим Ангелина Сапаревска (с творчески псевдоним Angelie), която е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Angelie имаше възможност да запише своята песен “No Fun” в Urban House Studio, където тя беше миксирана и мастерирана от аудио инженерите. Към песента беше взете това интервю, в кoето си поговорихме за бъдещите й планове и емоцията която получава от музиката.

"Успехът идва с визия за себе си и музиката." - Интервю с Деница Николова

Деница Николова е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Тя имаше възможност да запише своята дебютна песен “Different” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за музиката и смелите мечти.

''Изливайте емоцията си чрез музика.’’ - интервю с групата Death Row

Death Row са участници във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма на развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Patria” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за това как музиката е станала част от живота им и какви са техните цели свързани с нея. Приятно четене!

"Tрябва да се забавляваме, докато творим!" - Интервю с Metro Lights

Metro Lights са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021 и имаха възможност да запишат своята песен “Rebel” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за любовта към музиката. Приятно четене!

Участвай в третия Музикален Акселератор на RockSchool

След две вдъхновяващи издания, „Музикален акселератор“ се завръща! Създадохме този проект, за да подкрепим сцената и младите български таланти, които са се захванали с нелеката задача да създават авторска музика. Вече две години срещаме някои от най-интересните млади музиканти в страната. Сега е моментът да се включиш и ти!

Започва второто издание на Музикален Акселератор

Музикален Акселератор е нашата програма за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители, които искат да развиват своята музикална кариера. След огромния успех на първото издание, искаме да превърнем това начинание в ежегодна програма. И успяхме!

"Любов към музиката, постоянство и отдаденост." - Интервю с Пенчо Цочев

Пенчо Цочев (с творчески псевдоним Pangura) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Той имаше възможност да запише своята песен “Partner in Crime” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за музиката като начин за себеизразяване.

"За мен музиката е всичко. Това е най-чистият начин на себеизразяване, най-добрият ти приятел в нужда" - интервю с Ivo Icehard

Ivo Iceland също е част от второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Песента “Singularity” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Към нея беше заснет и студиен видео клип. В това откровено интервю си поговорихме за света на музиката и как се композира добра песен.

"Инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого!" - Интервю с Теодор от FOM Crew

Имахме удоволствието да си поговорим с Теодор (или Тедката, както го знаят всички) от FOM Crew. В едно свое интервю той каза: "Вярвам, че сме способни да превземем рап сцената и дори да я променим, използвайки желанието, отдадеността и страстта, която имаме."

"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората.

"Музиката за мен е нещо невероятно" - интервю с Борислава

Борислава е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие за млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Изгубено момиче” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за света на музиката и какво е научила от нея.

''Мечтите ми и целите свързани с музиката са огромни, нямат граници'’ - интервю с Perry Pticechovkata

Младият български рапър Perry Pticechovkata взе участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Софийски Дрип” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. В това интервю си поговорихме за мечтите му, свързани с музика и бъдещи проекти.