''Изливайте емоцията си чрез музика.’’ - интервю с групата Death Row

Death Row са участници във второто издание на “Музикален Акселератор” -  програма на развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. 

Като част от програмата, песента “Patria” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio.

Поговорихме си за това как музиката е станала част от живота им и какви са техните цели свързани с нея. Приятно четене!

От кога се занимавате с музика и как решихте да започнете?

Габриел: Занимаваме се с музика всеки от различно време. Най-дълго мисля, че се занимаваме аз и басистът. Започнахме двамата. Взехме си китари по едно и също време, с цел да намерим къде да изливаме всичките си емоции, които се насъбират. 

Росен: Аз се занимавам с музика може би от 7-ми клас. Първоначално правих вокали на песни на Slipknot. Беше единствено и само за удоволствие. После така се развиха нещата, че намерих хора, които са like-minded и просто решихме да направим нещо с всичко, което сме научили самостоятелно. 

Какво за вас е музиката и на какво ви е научила?

Габриел: Музиката за мен е начин да изразявам емоциите си, чрез нещо друго освен думи. Нещо на subconscious level, което да въздейства на ума на хората, които ме слушат.

Росен: За мен музиката е свят, който ме пренася някъде другаде. Свят, в който мога да отида, когато ми омръзне всичко около мен. Когато хората ме нараняват и така не постъпват добре, и мога да забравя за проблемите си общо взето. 

Кой е най-яркият ваш спомен/най-силното преживяване свързано с музика?

Нашият най-ярък спомен определено беше второто ни участие в Ямбол. Най-много песни, най-добре изпълнени, с най-готини хора, най-яката публика, която сме имали досега. 

Кои са артистите, които ви вдъхновяват?

Габриел: Артистите, които ни вдъхновяват варират от груув метъл - до траш метъл, до по-леки парчета като постпънк, като ембиънт неща (Pantera, Metallica, Testament, Bugera, Alice In Chains)

Каква е историята на песента, която записваме?

Росен: Историята на песента, която записваме е за човек, който бяга от своята родина, и изоставя близките си, изоставя семейството си и приятелите си. Тъй като му се е наложило да избяга без тях не е сигурен дали те са живи или мъртви. Това го изгаря отвътре, тоест вината на оцелелия. Това е цялата идея за песента.

Как пишете песните си?

Пишем песните си по доста простичък начин. Събираме се на репетиция, имаме риф, сядаме, импровизираме върху него и постепенно се надгражда до финалния продукт. 

Какви са вашите мечти и цели, свързани с музиката?

Габриел: Засега нашите мечти и цели свързани с музиката са да участваме на Extreme Summer Fest. Като преди това може би да свирим в София, да се запознаем с повече групи, повече хора, повече музиканти и да натрупаме опит.

Росен: Аз искам само да добавя - албум. Също това е наша мечта, защото имаме много материал, който трябва да бъде записан, имаме още песни… мисля, че имаме какво да покажем. 

Как се развихте по време на програмата Музикален акселератор на Rockschool?

Габриел: По време на програмата Музикален акселератор на RockSchool се развихме много, като начин на мислене. Осъзнахме много за самата музикална индустрия, за начина на продуциране на песен, за правенето на реклама, за всичко като цяло… как се записва една песен. 

Росен: Осъзнахме и за самите себе си как всъщност свирим и как се синхронизираме помежду си. 

Какво предстои за вас в близкото бъдеще?

Габриел: В близкото бъдеще за нас предстоят концерти из цялата страна, фестивали предполагам, албум, както Росен каза. Имаме много недовършен материал и какво още да покажем.  

Какво е вашето послание/пожелание към всички?

Габриел: Посланието за всеки, който гледа видеото и чете интервюто от нас е: ''Когато нещо ви се натрупа в живота, намерете някъде, където да излеете емоцията си и да има финален продукт от това, което другите хора да възприемат и разберат.

Росен: Моето послание е да бъдете толерантни към това, което не разбирате и да му дадете шанс. 


Не забравяйте да последвате Death Row в Instagram и Youtube, за да разберете първи за техните нови песни. 

Прочети още

Започва второто издание на Музикален Акселератор

Музикален Акселератор е нашата програма за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители, които искат да развиват своята музикална кариера. След огромния успех на първото издание, искаме да превърнем това начинание в ежегодна програма. И успяхме!

"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinT са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Те имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката.

"Успехът идва с визия за себе си и музиката." - Интервю с Деница Николова

Деница Николова е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Тя имаше възможност да запише своята дебютна песен “Different” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за музиката и смелите мечти.

“Работим в екип. Всеки добавя нещо от себе си!''- интервю с групата Nonsense

Nonsense са група, която взеха участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Групата главно се вдъхновява от 90-тарски парчета, които открай време за завладели света. Като част от програмата, песента “How Love” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за техния свят и как музиката е станала част от него.

"Tрябва да се забавляваме, докато творим!" - Интервю с Metro Lights

Metro Lights са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021 и имаха възможност да запишат своята песен “Rebel” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за любовта към музиката. Приятно четене!

"Любов към музиката, постоянство и отдаденост." - Интервю с Пенчо Цочев

Пенчо Цочев (с творчески псевдоним Pangura) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Той имаше възможност да запише своята песен “Partner in Crime” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за музиката като начин за себеизразяване.

''Мечтите ми и целите свързани с музиката са огромни, нямат граници'’ - интервю с Perry Pticechovkata

Младият български рапър Perry Pticechovkata взе участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Софийски Дрип” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. В това интервю си поговорихме за мечтите му, свързани с музика и бъдещи проекти.

"За мен музиката е всичко. Това е най-чистият начин на себеизразяване, най-добрият ти приятел в нужда" - интервю с Ivo Icehard

Ivo Iceland също е част от второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Песента “Singularity” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Към нея беше заснет и студиен видео клип. В това откровено интервю си поговорихме за света на музиката и как се композира добра песен.

"Музиката за мен е нещо невероятно" - интервю с Борислава

Борислава е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие за млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Изгубено момиче” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за света на музиката и какво е научила от нея.

''Музиката за мен е учител!''- интервю с Angelie

За нас е радост да ви представим Ангелина Сапаревска (с творчески псевдоним Angelie), която е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Angelie имаше възможност да запише своята песен “No Fun” в Urban House Studio, където тя беше миксирана и мастерирана от аудио инженерите. Към песента беше взете това интервю, в кoето си поговорихме за бъдещите й планове и емоцията която получава от музиката.

"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София.

"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората.

"Музиката е език, който всеки може да говори, но всеки сам решава как." - Вдъхновяващата история на ЕКА

ЕКА МОЕ е креативен музикален проект на трип хоп-джаз единицата ЕКА - Екатерина Маринова. Съвсем наскоро тя пусна официално новата си песен Чук Чук / Тост за деня, в съкомпозиция с бийт мейкъра Mekt, затова решихме да поканим ЕКА да ни разкаже повече за себе си и любовта към музиката.

"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Поговорихме си с него за любовта към музиката.

"Инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого!" - Интервю с Теодор от FOM Crew

Имахме удоволствието да си поговорим с Теодор (или Тедката, както го знаят всички) от FOM Crew. В едно свое интервю той каза: "Вярвам, че сме способни да превземем рап сцената и дори да я променим, използвайки желанието, отдадеността и страстта, която имаме."

Участвай в третия Музикален Акселератор на RockSchool

След две вдъхновяващи издания, „Музикален акселератор“ се завръща! Създадохме този проект, за да подкрепим сцената и младите български таланти, които са се захванали с нелеката задача да създават авторска музика. Вече две години срещаме някои от най-интересните млади музиканти в страната. Сега е моментът да се включиш и ти!