"Любов към музиката, постоянство и отдаденост." - Интервю с Пенчо Цочев

Пенчо Цочев (с творчески псевдоним Pangura) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Пенчо имаше възможност да запише своята песен “Partner in Crime” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за музиката като начин за себеизразяване. Приятно четене!

 
Как започнa да се занимаваш с музика и на какво те е научила тя?

Първата ми среща с музиката беше доста случайна и на ранна възраст. От тогава тя се превърна в начин на живо. Mного съм благодарен за това, защото тя ме научи на търпение и на постоянство.

 
Кой е любимият ти изпълнител или този, който те е докоснал най-много? Албум? Песен?

През годините съм минал през много различни стилове музика и смятам, че точно това ме е изградило като артист. Любимите ми изпълнители са: Jon Bon Jovi, Slash, Finneas, Nat King Cole, Frank Sinatra, Bob Dylan.

 
Планираш ли да включиш други музиканти в твоя музикален проект и как очакваш те да го надградят? 

Винаги се опитвам да разширя мирогледа си с възможно най-различни музикални проекти - от джаз до метъл музика. В момента се занимавам сериозно с проекта на много талантлива певица (също част от програмата) и тя ще участва в  една песен от моя албум.

 
Какво вдъхновява твоето творчество? Как протича твоят процес на създаване на нова песен?

Моята музика е начинът ми на себеизразяване, затова по-голямата част от творчеството ми е вдъхновено от емоции, случки и хора от личният ми живот.

 
Коя е песента, с която участваш в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Песента с коята участвам в Музикалния Акселератор се казва "Partner In Crime". Написах я преди 7 години, но все още е актуална като смисъл за мен. Песента представя нещо което е заложено във всеки един от нас, в крайна сметка всички търсим някого с когото да споделим хубавите и лошите моменти.

 
Кои са трите неща, които ще си вземеш от участието ти в Музикалния Акселератор?

Най-значимото нещо за мен което се случи по време на участието ми в програмата е че се запознах с Деница Николова. Оказа се, че имаме сходни виждания. Започнахме да правим музика заедно и доста се сближихме в процеса.

 
Коя е най-запомнящата се случка, която си имал в звукозаписно студио? 

От 2 години записвам в домашно студио. С колегите ми от моята тинейджърска рок група се захванахме с нов проект това лято и прекарвахме от 5 до 8 часа в студиото на ден.

През това време се случиха много забавни неща, но може би най-готината случка беше, когато искахме да запишен перкусии за атмосфера. Използвахме стари чинели, пригодени четки от метла и стойки от счупени въдици. В крайна сметка се получи доста интересно и беше много забавно.

 
Какво най-много ти харесва в Urban House Studio и защо би го препоръчал?

Най-много ми хареса характерът и отношението на хората, които работят в Urban House Studio. Апаратурата също е на доста високо ниво.

 
Kои според теб са най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител?

Най-важните фактори според мен са любов към музиката, постоянство и отдаденост.

 
Какви са музикалните ти цели и мечти?

Целта ми е моята музика да повлияе на някого по същия начин, по които влияе на мен. Да помогна на други артисти да превърнат музикалните си идеи в реалност и да предам знанията си някой ден.

 
Не забравяйте да последвате Pangura в Instagram и Youtube, за да разберете първи за неговите нови песни.

Видеа

Прочети още

"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Поговорихме си с него за любовта към музиката.

"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinT са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Те имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката.

"Музиката за мен е нещо невероятно" - интервю с Борислава

Борислава е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие за млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Изгубено момиче” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за света на музиката и какво е научила от нея.

''Мечтите ми и целите свързани с музиката са огромни, нямат граници'’ - интервю с Perry Pticechovkata

Младият български рапър Perry Pticechovkata взе участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Софийски Дрип” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. В това интервю си поговорихме за мечтите му, свързани с музика и бъдещи проекти.

"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората.

''Изливайте емоцията си чрез музика.’’ - интервю с групата Death Row

Death Row са участници във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма на развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Patria” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за това как музиката е станала част от живота им и какви са техните цели свързани с нея. Приятно четене!

''Музиката за мен е учител!''- интервю с Angelie

За нас е радост да ви представим Ангелина Сапаревска (с творчески псевдоним Angelie), която е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Angelie имаше възможност да запише своята песен “No Fun” в Urban House Studio, където тя беше миксирана и мастерирана от аудио инженерите. Към песента беше взете това интервю, в кoето си поговорихме за бъдещите й планове и емоцията която получава от музиката.

"Успехът идва с визия за себе си и музиката." - Интервю с Деница Николова

Деница Николова е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Тя имаше възможност да запише своята дебютна песен “Different” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за музиката и смелите мечти.

Започва второто издание на Музикален Акселератор

Музикален Акселератор е нашата програма за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители, които искат да развиват своята музикална кариера. След огромния успех на първото издание, искаме да превърнем това начинание в ежегодна програма. И успяхме!

"Музиката е език, който всеки може да говори, но всеки сам решава как." - Вдъхновяващата история на ЕКА

ЕКА МОЕ е креативен музикален проект на трип хоп-джаз единицата ЕКА - Екатерина Маринова. Съвсем наскоро тя пусна официално новата си песен Чук Чук / Тост за деня, в съкомпозиция с бийт мейкъра Mekt, затова решихме да поканим ЕКА да ни разкаже повече за себе си и любовта към музиката.

"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София.

"Tрябва да се забавляваме, докато творим!" - Интервю с Metro Lights

Metro Lights са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021 и имаха възможност да запишат своята песен “Rebel” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за любовта към музиката. Приятно четене!

Участвай в третия Музикален Акселератор на RockSchool

След две вдъхновяващи издания, „Музикален акселератор“ се завръща! Създадохме този проект, за да подкрепим сцената и младите български таланти, които са се захванали с нелеката задача да създават авторска музика. Вече две години срещаме някои от най-интересните млади музиканти в страната. Сега е моментът да се включиш и ти!

"Инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого!" - Интервю с Теодор от FOM Crew

Имахме удоволствието да си поговорим с Теодор (или Тедката, както го знаят всички) от FOM Crew. В едно свое интервю той каза: "Вярвам, че сме способни да превземем рап сцената и дори да я променим, използвайки желанието, отдадеността и страстта, която имаме."

"За мен музиката е всичко. Това е най-чистият начин на себеизразяване, най-добрият ти приятел в нужда" - интервю с Ivo Icehard

Ivo Iceland също е част от второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Песента “Singularity” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Към нея беше заснет и студиен видео клип. В това откровено интервю си поговорихме за света на музиката и как се композира добра песен.

“Работим в екип. Всеки добавя нещо от себе си!''- интервю с групата Nonsense

Nonsense са група, която взеха участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Групата главно се вдъхновява от 90-тарски парчета, които открай време за завладели света. Като част от програмата, песента “How Love” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за техния свят и как музиката е станала част от него.