''Музиката за мен е учител!''- интервю с Angelie

За нас е радост да ви представим Ангелина Сапаревска (с творчески псевдоним Angelie), която е  участник във второто издание на “Музикален Акселератор” -  програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. 

Angelie имаше възможност да запише своята песен “No Fun” в Urban House Studio, където тя беше миксирана и мастерирана от аудио инженерите.

Към песента беше взете това интервю, в кoето си поговорихме за бъдещите й планове и емоцията която получава от музиката. 

От кога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

Започнах да се занимавам с музика, когато бях на 5 години и започнах уроци по пиано в едно читалище. Малко по-късно реших, че искам да ставам музикант и се преместих в музикалното училище във втори клас. По същото време горе-долу започнах да пея и свиря на тромпет. След това в музикалното училище се развих много бързо. На 10 години започнах да композирам, на 12 години се включих в джаз бенда на музикалното училище с тромпета ми, където с тях отидохме в Америка на конкурс и спечелихме. Композирам много по-усилено сега и започнах да работя на музикален софтуер от вкъщи, тъй като завърших курс миналата година.

Какво за теб е музиката и на какво те е научила?

Музиката за мен е учител и приятел, защото не винаги хората могат да ти покажат чувства и емоции по същия начин, по който може музиката. 

Кой е най-запомнящото се преживяване свързано с музика?

До момента най-силното преживяване за мен е участието ми в конкурс, който е много труден за печелене. Не очаквах нищо, защото трябваше да напиша песен за симфоничен оркестър, а за едно 15-годишно дете, просто така да спечели или журито  да хареса музика му е сложна задача, но се случи. Някои хора много се разчувстваха от текста, други пък много харесаха мелодията. След представянето ми си говорих с тях, те не знаеха коя съм и беше прекрасно чувство за мен, че гледат на мен като човек на изкуството, а не като човек, за когото не са чували.  

Каква е историята на песента, която записваме?

Историята на песента, която записваме е много лична за мен. Като много, много малък човек, с големи мечти имам голям страх от мисълта да порастна. ''Вече да не е същото'', както се казва в песента, че няма феички, че няма русалки. Надявам се светът да не изгуби своя цвят, когато стана по-голяма. 

Как пишеш песните си?

Пиша песните си като всеки друг артист, сядам на пианото и започвам да свиря, да пея и да пиша текстове. 

Какви са твоите мечти и цели, свързани с музиката?

Най-голямата ми мечта е всички в света един ден да чуят моя песен, дори и да не я харесат. 

Как се разви по време на програмата Музикален акселератор на Rockschool?

През последната година създадох нова група. Казва се '' Тhe silence inside '' и е много различна от проекта ми ‘’Angelie’’. Angelie е по джази, по блус и всякакви други подобни стилове, но ''Тhe silence inside'', която е колаборация с Николай Беров (Бебо) е по - различна. Хората я определят и като диско, което е странно, но е просто електронна музика. 

Какво предстои за теб в близкото бъдеще?

В близкото бъдеще, с новата ми група, имаме участия и нови песни, които идват много скоро.

Какво е твоето послание/пожелание към всички?

Моето пожелание е никога да не спирате да бъдете себе си, независимо от това какво ви казват и това звучи банално, но когато се замислите е много важно. 


Не забравяйте да я последвате  в Instagram и Youtube, за да разберете първи за нейните нови песни. 

Прочети още

"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София.

"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinT са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Те имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката.

''Изливайте емоцията си чрез музика.’’ - интервю с групата Death Row

Death Row са участници във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма на развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Patria” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за това как музиката е станала част от живота им и какви са техните цели свързани с нея. Приятно четене!

"Инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого!" - Интервю с Теодор от FOM Crew

Имахме удоволствието да си поговорим с Теодор (или Тедката, както го знаят всички) от FOM Crew. В едно свое интервю той каза: "Вярвам, че сме способни да превземем рап сцената и дори да я променим, използвайки желанието, отдадеността и страстта, която имаме."

''Мечтите ми и целите свързани с музиката са огромни, нямат граници'’ - интервю с Perry Pticechovkata

Младият български рапър Perry Pticechovkata взе участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Софийски Дрип” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. В това интервю си поговорихме за мечтите му, свързани с музика и бъдещи проекти.

"Музиката е език, който всеки може да говори, но всеки сам решава как." - Вдъхновяващата история на ЕКА

ЕКА МОЕ е креативен музикален проект на трип хоп-джаз единицата ЕКА - Екатерина Маринова. Съвсем наскоро тя пусна официално новата си песен Чук Чук / Тост за деня, в съкомпозиция с бийт мейкъра Mekt, затова решихме да поканим ЕКА да ни разкаже повече за себе си и любовта към музиката.

"Успехът идва с визия за себе си и музиката." - Интервю с Деница Николова

Деница Николова е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Тя имаше възможност да запише своята дебютна песен “Different” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за музиката и смелите мечти.

"За мен музиката е всичко. Това е най-чистият начин на себеизразяване, най-добрият ти приятел в нужда" - интервю с Ivo Icehard

Ivo Iceland също е част от второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Песента “Singularity” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Към нея беше заснет и студиен видео клип. В това откровено интервю си поговорихме за света на музиката и как се композира добра песен.

Започва второто издание на Музикален Акселератор

Музикален Акселератор е нашата програма за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители, които искат да развиват своята музикална кариера. След огромния успех на първото издание, искаме да превърнем това начинание в ежегодна програма. И успяхме!

"Tрябва да се забавляваме, докато творим!" - Интервю с Metro Lights

Metro Lights са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021 и имаха възможност да запишат своята песен “Rebel” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за любовта към музиката. Приятно четене!

Участвай в третия Музикален Акселератор на RockSchool

След две вдъхновяващи издания, „Музикален акселератор“ се завръща! Създадохме този проект, за да подкрепим сцената и младите български таланти, които са се захванали с нелеката задача да създават авторска музика. Вече две години срещаме някои от най-интересните млади музиканти в страната. Сега е моментът да се включиш и ти!

"Любов към музиката, постоянство и отдаденост." - Интервю с Пенчо Цочев

Пенчо Цочев (с творчески псевдоним Pangura) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Той имаше възможност да запише своята песен “Partner in Crime” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за музиката като начин за себеизразяване.

"Музиката за мен е нещо невероятно" - интервю с Борислава

Борислава е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие за млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Изгубено момиче” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за света на музиката и какво е научила от нея.

"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората.

“Работим в екип. Всеки добавя нещо от себе си!''- интервю с групата Nonsense

Nonsense са група, която взеха участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Групата главно се вдъхновява от 90-тарски парчета, които открай време за завладели света. Като част от програмата, песента “How Love” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за техния свят и как музиката е станала част от него.

"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Поговорихме си с него за любовта към музиката.