''Мечтите ми и целите свързани с музиката са огромни, нямат граници'’ - интервю с Perry Pticechovkata

Младият български рапър Perry Pticechovkata взе участие във второто издание на “Музикален Акселератор” -  програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. 

Като част от програмата, песента “Софийски Дрип” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio.

В това интервю си поговорихме за мечтите му, свързани с музика и бъдещи проекти.

От кога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

Занимавам се музика от около 5-години вече. Всичко започна случайно, с приятели бяхме се събрали и аз започнах да рапирам/фристайлвам, “The top of the head”, както се казва и с времето осъзнах, че талантът, който притежавам, е това, което ме накара да се почувствам в един момент от живота ми, че искам да продължа да го развивам, защото ми е дадено. 

Какво за теб е музиката и на какво те е научила?

Какво е музиката за мен… Бих казал, че този въпрос ме накара да настръхна. Това е нещо, с което могат двама или повече човека да изразят себе си, да накарат, да усетят емоции без дори да казват една дума, защото както знаем всички музиката е задължително да има лирики в нея. Обаче, когато има лирики то още повече допринася този хубав нюанс на нещата. За мен музиката е нещо невероятно, а и я има от достатъчно отдавна, за това и много хора често чуваме да казват, както и аз самият в момента, че ''Живот без музиката няма''.

Кой е най-яркият твой спомен/най-силно преживяване свързано с музика?

Бих казал, че наистина са много спомените, които мога да нарека ярки или силни преживявания с музиката. Най-силният момент е, в който осъзнах, че ще правя музика до края на живота си. В интерес на истината до до 16,17-годишна възраст не слушах музика и в един момент, когато преживях определени неща , когато ми беше най-тежко осъзнах, че музиката е единственото, което ми даде най-силното рамо, независимо с колко човека говорих. 

Кои са артистите, които те вдъхновяват?

Артистите, които главно ме вдъхновяват са от американската поп култура. Бих казал, че много уважавам Tupac, Eminem, по-модерните Post Malone, J Cole, Jay- Z. Освен американските артисти много харесвам шепа български артисти, като искам да бъда като тях един ден. Те също ме вдъхновяват. Главно съм вдъхновен от американската хип хоп култура. 

Каква е историята на песента, която записваме?

Песента, която записваме в момента, както казах преди време, има доста интересна история. Това ще бъде втората песен, вторият ми сингъл, който аз направих и съм изключително щастлив, че съм на това интервю днес. Идеята е, че ще е един от най-силните ми сингли, които съм правил досега и завинаги и смятам, че ще определи най-много моя стил.

Как пишеш песните си?

Всеки артист има различен начин как пише неговите песни. Точно аз как пиша моите.. Пиша куплет, по куплет и обичам всеки нов куплет, който добавя към въпросното парче да го рапирам от начало до край. Когато се стигне до припев, ако всичко съм направил както трябва, изпявам песента заедно с първия припев и после започвам само от втората. Най-накрая комбинирам всичко и го рапирам докато не го направя хубаво. 

Какви са твоите мечти и цели, свързани с музиката?

Мечтите ми и целите свързани с музиката са огромни, нямат граници. Ще направя така, че да постигна най-високата точка в живота си с музикалните си умения и възможности. Няма какво да ме спре. Много обичам да повтарям това, че много хора оставят нещата, аз пък ще се опитам да докосна тавана не с длан, а с лакът.  

Как се разви по време на програмата Музикален акселератор на RockSchool?

Развитието ми през програмата Музикален Акселератор със сигурност е уникално преживяване, уникална обстановка. Хора ми помагат и за пръв път някой с по-сериозни възможности видя, че най-вероятно има някакъв потенциал в мен. Аз вярвам в себе си. Гледам да не забравям кой съм и откъде съм дошъл. Така, че никога няма да забравя цялото това преживяване с песента и с интервюто. След много дълги години бих се радвал да гледам назад и да се усмихвам.

Какво предстои за теб в близкото бъдеще?

В близкото бъдеще какво предстои за мен? Бих казал много, много, много парчета и със сигурност много проекти. Най-вероятно е възможно да замина за чужбина, след по-малко от година, с идеята да финансирам още повече моята музика. Най-голямата ми мечта е да стигна до английската музикална сцена, като в никакъв случай това не означава, че няма да правя и български рап.

Какво е твоето послание/пожелание към всички?

Пожеланието ми към всички е да продължават да правят музика, само и единствено ако го почувстват.  Хората никога няма да спрат да чувстват това да правят музика. А пожеланието е абсолютно всеки да бъде колкото може по успешен и да не се отказва от мечтите си, независимо колко трудни моменти има, защото аз самия си доказах, че независимо колко е трудно, всичко ще бъде наред.


Не забравяйте да последвате Perry Pticechovkata в Instagram и Youtube, за да разберете първи за техните нови песни. 

Прочети още

"Инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого!" - Интервю с Теодор от FOM Crew

Имахме удоволствието да си поговорим с Теодор (или Тедката, както го знаят всички) от FOM Crew. В едно свое интервю той каза: "Вярвам, че сме способни да превземем рап сцената и дори да я променим, използвайки желанието, отдадеността и страстта, която имаме."

“Работим в екип. Всеки добавя нещо от себе си!''- интервю с групата Nonsense

Nonsense са група, която взеха участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Групата главно се вдъхновява от 90-тарски парчета, които открай време за завладели света. Като част от програмата, песента “How Love” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за техния свят и как музиката е станала част от него.

Започва второто издание на Музикален Акселератор

Музикален Акселератор е нашата програма за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители, които искат да развиват своята музикална кариера. След огромния успех на първото издание, искаме да превърнем това начинание в ежегодна програма. И успяхме!

Участвай в третия Музикален Акселератор на RockSchool

След две вдъхновяващи издания, „Музикален акселератор“ се завръща! Създадохме този проект, за да подкрепим сцената и младите български таланти, които са се захванали с нелеката задача да създават авторска музика. Вече две години срещаме някои от най-интересните млади музиканти в страната. Сега е моментът да се включиш и ти!

"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Поговорихме си с него за любовта към музиката.

"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората.

"Успехът идва с визия за себе си и музиката." - Интервю с Деница Николова

Деница Николова е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Тя имаше възможност да запише своята дебютна песен “Different” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за музиката и смелите мечти.

''Изливайте емоцията си чрез музика.’’ - интервю с групата Death Row

Death Row са участници във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма на развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Patria” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за това как музиката е станала част от живота им и какви са техните цели свързани с нея. Приятно четене!

''Музиката за мен е учител!''- интервю с Angelie

За нас е радост да ви представим Ангелина Сапаревска (с творчески псевдоним Angelie), която е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Angelie имаше възможност да запише своята песен “No Fun” в Urban House Studio, където тя беше миксирана и мастерирана от аудио инженерите. Към песента беше взете това интервю, в кoето си поговорихме за бъдещите й планове и емоцията която получава от музиката.

"Музиката за мен е нещо невероятно" - интервю с Борислава

Борислава е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие за млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Изгубено момиче” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за света на музиката и какво е научила от нея.

"Tрябва да се забавляваме, докато творим!" - Интервю с Metro Lights

Metro Lights са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021 и имаха възможност да запишат своята песен “Rebel” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за любовта към музиката. Приятно четене!

"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София.

"За мен музиката е всичко. Това е най-чистият начин на себеизразяване, най-добрият ти приятел в нужда" - интервю с Ivo Icehard

Ivo Iceland също е част от второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Песента “Singularity” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Към нея беше заснет и студиен видео клип. В това откровено интервю си поговорихме за света на музиката и как се композира добра песен.

"Любов към музиката, постоянство и отдаденост." - Интервю с Пенчо Цочев

Пенчо Цочев (с творчески псевдоним Pangura) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Той имаше възможност да запише своята песен “Partner in Crime” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за музиката като начин за себеизразяване.

"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinT са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Те имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката.

"Музиката е език, който всеки може да говори, но всеки сам решава как." - Вдъхновяващата история на ЕКА

ЕКА МОЕ е креативен музикален проект на трип хоп-джаз единицата ЕКА - Екатерина Маринова. Съвсем наскоро тя пусна официално новата си песен Чук Чук / Тост за деня, в съкомпозиция с бийт мейкъра Mekt, затова решихме да поканим ЕКА да ни разкаже повече за себе си и любовта към музиката.