“Работим в екип. Всеки добавя нещо от себе си!''- интервю с групата Nonsense

Nonsense са група, която взеха участие във второто издание на “Музикален Акселератор” -  програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София.

Групата главно се вдъхновява от 90-тарски парчета, които открай време за завладели света.

Като част от програмата, песента “How Love” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. 

Поговорихме си за техния свят и как музиката е станала част от него.

От кога се занимавате с музика и как решихте да започнете?

Теодор: Аз се занимавам с музика от 8 години. Започнах когато бях на 9 и също така от чист интерес.

Живко: Аз започнах да се занимавам с музика в 6 ти клас, с класическа китара, след което преминах към по-тежка музика и така до днес.

Какво за вас е музиката и на какво ви е научила?

Теодор: Музиката за мен е неразделна част от живота ми. Всеки път, когато ходя някъде винаги слушам нещо. Не мога да функционирам без музика и тя ме е научила на много неща, включително и това как се работи с други хора (в група), как се записва песен, как се свири на инструмент и всякакви такива неща. 

Кой е най-яркият ваш спомен/най-силното преживяване свързано с музика?

Живко: Най-яркия ми спомен свързан с музиката е от второто ни участие във Враца, тъй като тогава имахме най-голяма публика. Тя се движише и участваше най-активно в целия концерт, с енергията, която ние им даваме и те ни връщат обратно към нас. 

Теодор: И също бяха фенове, знаеха ни някои от песните. 

Кои са артистите, които ви вдъхновяват?

Живко: Основното влияние върху нашата музика идва от музиката на 90-те години и някъде началото на 2000 година, с групи като Nirvana, Silverchair, The Smashing Pumpkins, My Chemical Romance и общо взето такива гръндж групи, поп-пънк групи в този стил.

Каква е историята на песента, която записваме?

Живко: Историята на песента е за бивше гадже, което вече не е в тази роля.  

Как пишете песните си?

Теодор: Когато измисляме някоя песен, обикновено Живко идва на репетицията с текст, може и мелодия, но винаги всеки добавя нещо от себе си. Решаваме първо дали ще стане песен, понеже има парчета, които никога не се излизат на бял свят. Всеки добавя нещо от себе си, всеки измисля нещо и така процесът е много ползотворен за всеки един човек.

Какви са твоите мечти и цели, свързани с музиката?

Живко: Мечтата ми е да достигнем ЛА.

Как се развихте по време на програмата Музикален акселератор на Rockschool?

Теодор: От музикална гледна точка, това ни е второто парче, което сме записвали в студио. Да запишеш в студио е един много интересен процес, но трябва да си готов за него. Не може да влезеш в студио без да си знаеш песента, без да си готов да свириш или без да си направиш своята част като хората. Това наистина ни помогна като опит в нашата музикална кариера. Също така семинарите, които бяха част от проекта, много ни помогнаха, като чухме от различните хора, индустрията, мениджъри, продуценти, също така музикални инженери, които ни разказваха и ни дадоха интересни концепции и идеи.

Какво предстои за вас в близкото бъдеще?

Теодор: В момента много голяма цел на групата ни е да направим албум, да запишем няколко парчета. Ние сме група от вече от 2 години и малко, ще станат 3 и имаме много авторски парчета. Искаме да ги напишем и издадем.

 

Не забравяйте да последвате Nonsense в Facebook, за да разберете първи за техните нови песни. 

 

Прочети още

"Tрябва да се забавляваме, докато творим!" - Интервю с Metro Lights

Metro Lights са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021 и имаха възможност да запишат своята песен “Rebel” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за любовта към музиката. Приятно четене!

"За мен музиката е всичко. Това е най-чистият начин на себеизразяване, най-добрият ти приятел в нужда" - интервю с Ivo Icehard

Ivo Iceland също е част от второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Песента “Singularity” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Към нея беше заснет и студиен видео клип. В това откровено интервю си поговорихме за света на музиката и как се композира добра песен.

"Музиката е език, който всеки може да говори, но всеки сам решава как." - Вдъхновяващата история на ЕКА

ЕКА МОЕ е креативен музикален проект на трип хоп-джаз единицата ЕКА - Екатерина Маринова. Съвсем наскоро тя пусна официално новата си песен Чук Чук / Тост за деня, в съкомпозиция с бийт мейкъра Mekt, затова решихме да поканим ЕКА да ни разкаже повече за себе си и любовта към музиката.

"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София.

"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората.

"Инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого!" - Интервю с Теодор от FOM Crew

Имахме удоволствието да си поговорим с Теодор (или Тедката, както го знаят всички) от FOM Crew. В едно свое интервю той каза: "Вярвам, че сме способни да превземем рап сцената и дори да я променим, използвайки желанието, отдадеността и страстта, която имаме."

Участвай в третия Музикален Акселератор на RockSchool

След две вдъхновяващи издания, „Музикален акселератор“ се завръща! Създадохме този проект, за да подкрепим сцената и младите български таланти, които са се захванали с нелеката задача да създават авторска музика. Вече две години срещаме някои от най-интересните млади музиканти в страната. Сега е моментът да се включиш и ти!

"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinT са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Те имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката.

"Музиката за мен е нещо невероятно" - интервю с Борислава

Борислава е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие за млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Изгубено момиче” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за света на музиката и какво е научила от нея.

''Изливайте емоцията си чрез музика.’’ - интервю с групата Death Row

Death Row са участници във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма на развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Patria” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за това как музиката е станала част от живота им и какви са техните цели свързани с нея. Приятно четене!

"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Поговорихме си с него за любовта към музиката.

''Мечтите ми и целите свързани с музиката са огромни, нямат граници'’ - интервю с Perry Pticechovkata

Младият български рапър Perry Pticechovkata взе участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Софийски Дрип” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. В това интервю си поговорихме за мечтите му, свързани с музика и бъдещи проекти.

Започва второто издание на Музикален Акселератор

Музикален Акселератор е нашата програма за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители, които искат да развиват своята музикална кариера. След огромния успех на първото издание, искаме да превърнем това начинание в ежегодна програма. И успяхме!

"Любов към музиката, постоянство и отдаденост." - Интервю с Пенчо Цочев

Пенчо Цочев (с творчески псевдоним Pangura) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Той имаше възможност да запише своята песен “Partner in Crime” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за музиката като начин за себеизразяване.

"Успехът идва с визия за себе си и музиката." - Интервю с Деница Николова

Деница Николова е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Тя имаше възможност да запише своята дебютна песен “Different” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за музиката и смелите мечти.

''Музиката за мен е учител!''- интервю с Angelie

За нас е радост да ви представим Ангелина Сапаревска (с творчески псевдоним Angelie), която е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Angelie имаше възможност да запише своята песен “No Fun” в Urban House Studio, където тя беше миксирана и мастерирана от аудио инженерите. Към песента беше взете това интервю, в кoето си поговорихме за бъдещите й планове и емоцията която получава от музиката.