"Инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого!" - Интервю с Теодор от FOM Crew

Имахме удоволствието да си поговорим с Теодор (или Тедката, както го знаят всички) от FOM Crew. Той се занимава с музика от ранна възраст. Започва с китара и после пиано, но след дълго открива писането на песни и рапа. В едно свое интервю той каза: "Вярвам, че сме способни да превземем рап сцената и дори да я променим, използвайки желанието, отдадеността и страстта, която имаме." Наскоро Тедката записа своето дебютно EP "Свой" в Urban House Studio и определено поставя летвата високо. Чуйте какво още сподели той за любовта си към музиката. Приятно четене!


От кога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

Занимавам се с музика вече от над 7 години. В началото започнах с китара и изпълнители като Слаш, Били Джо Армстронг и Джими Хендрикс бяха много значими за този мой период. Някак си ме караха да искам да знам още и още. От запомнящите се мелодии, през знаменитите серии от акорди, чак до сола, от чиито ноти до ден днешен настръхвам.

Нямаше да мога да се впусна в цялото това приключение, ако баща ми не ми беше подарил първата ми китара на един мой рожден ден. До днес смятам, че инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого. Реално ти подаряваш една цяла вселена от звуци и оставяш човека да я пречупи през собствената си призма, за да създаде нещо ново, нещо, което е искал да чуе някъде, но така и не е могъл да намери в другите изпълнители. 


Какво за теб е музиката? На какво те е научила?  

Музиката ме направи много по-организиран. Гледах да мога да си свърша работата максимално бързо, за да мога да изгледам онзи половинчасов tutorial на Stairway to Heaven на спокойствие. В един момент почнах да получавам това усещане на безтегловност докато свиря. Можех да откарам така с часове, а да го усетя като минути.

 
Какво вдъхновява твоето творчество? Как протича твоя процес на създаване на нова песен?

Не се забави и желанието ми да композирам собствени неща. Почнах да пиша текстове над инструменталите, които бях изсвирил. В началото не бяха върха, но аз виждах, че има потенциал, който мога да развия, стига да го поискам. Отдадох се на това и просто животът ме изпрати на правилното място. Текстовете ми почваха да стават все по-добри и по-добри.

Тогава преоткрих рапа. Привлече ме не с многото редове, а по-скоро с целия този смисъл, който трябва да вкараш зад тях. Почнах да слушам български изпълнители и видях, че не е такава боза, каквато всички я изкарваха. Имаше смислени неща. Имаше и даже онези готини, зарибяващи флоуове, за които се сещаш преди лягане. Абе имаше си всичко нужно. И аз имах всичко нужно. Екипът ни вече започваше да се формира и беше въпрос на време FOM Crew да почне да пуска първите си неща. От тогава не сме спирали.

Първоначално слушателите бяха най-близките ни приятели, но с времето се формира едно community, за което аз до ден днешен съм безкрайно благодарен. Тези хора ме мотивират да извличам най-доброто от себе си. Случвало ми се е да ми звънят в 1 през нощта, за да ми кажат, че песента ги е изкефила мега много и няма равна.

 
Над какво работиш в момента? Нов проект, сингъл, албум, друго?

Наскоро с Urban House записахме дебютното ми ЕП - "Свой". Проект, в който излях всичко човешко, което чуствах. Просто имах нужда да го покажа на бял свят и много се радвам, че избрах точно този екип.

 
Какво най-много ти харесва в Urban House Studio и защо би го препоръчал?

Ще го кажа така: Най-лесно и приятно ми е като работя с пичове. Там бяха точно такива. В момента работя по няколко сингъла, за които пак бих потърсил помощта на Urban House Studio. Бих го препоръчал на всеки, който иска да звучи на ниво.

 
Какви са музикалните ти цели и мечти?

Музикалната ми мечта е всички изпълнители да станат едно голямо общество и да си помагат един на друг. Да се учат, да дават съвети и мнения. Предполагам, че музикалната ми цел е да допринеса към това с каквото мога. Бих бил благодарен на всеки, отделил време на това да чуе какво имам да кажа.

Видеа

Прочети още

''Изливайте емоцията си чрез музика.’’ - интервю с групата Death Row

Death Row са участници във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма на развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Patria” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за това как музиката е станала част от живота им и какви са техните цели свързани с нея. Приятно четене!

Участвай в третия Музикален Акселератор на RockSchool

След две вдъхновяващи издания, „Музикален акселератор“ се завръща! Създадохме този проект, за да подкрепим сцената и младите български таланти, които са се захванали с нелеката задача да създават авторска музика. Вече две години срещаме някои от най-интересните млади музиканти в страната. Сега е моментът да се включиш и ти!

"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София.

"Музиката за мен е нещо невероятно" - интервю с Борислава

Борислава е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие за млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Изгубено момиче” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за света на музиката и какво е научила от нея.

Започва второто издание на Музикален Акселератор

Музикален Акселератор е нашата програма за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители, които искат да развиват своята музикална кариера. След огромния успех на първото издание, искаме да превърнем това начинание в ежегодна програма. И успяхме!

"Успехът идва с визия за себе си и музиката." - Интервю с Деница Николова

Деница Николова е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Тя имаше възможност да запише своята дебютна песен “Different” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за музиката и смелите мечти.

"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората.

"За мен музиката е всичко. Това е най-чистият начин на себеизразяване, най-добрият ти приятел в нужда" - интервю с Ivo Icehard

Ivo Iceland също е част от второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Песента “Singularity” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Към нея беше заснет и студиен видео клип. В това откровено интервю си поговорихме за света на музиката и как се композира добра песен.

“Работим в екип. Всеки добавя нещо от себе си!''- интервю с групата Nonsense

Nonsense са група, която взеха участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Групата главно се вдъхновява от 90-тарски парчета, които открай време за завладели света. Като част от програмата, песента “How Love” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за техния свят и как музиката е станала част от него.

"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Поговорихме си с него за любовта към музиката.

"Tрябва да се забавляваме, докато творим!" - Интервю с Metro Lights

Metro Lights са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021 и имаха възможност да запишат своята песен “Rebel” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за любовта към музиката. Приятно четене!

"Музиката е език, който всеки може да говори, но всеки сам решава как." - Вдъхновяващата история на ЕКА

ЕКА МОЕ е креативен музикален проект на трип хоп-джаз единицата ЕКА - Екатерина Маринова. Съвсем наскоро тя пусна официално новата си песен Чук Чук / Тост за деня, в съкомпозиция с бийт мейкъра Mekt, затова решихме да поканим ЕКА да ни разкаже повече за себе си и любовта към музиката.

"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinT са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Те имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката.

''Мечтите ми и целите свързани с музиката са огромни, нямат граници'’ - интервю с Perry Pticechovkata

Младият български рапър Perry Pticechovkata взе участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Софийски Дрип” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. В това интервю си поговорихме за мечтите му, свързани с музика и бъдещи проекти.

"Любов към музиката, постоянство и отдаденост." - Интервю с Пенчо Цочев

Пенчо Цочев (с творчески псевдоним Pangura) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Той имаше възможност да запише своята песен “Partner in Crime” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за музиката като начин за себеизразяване.

''Музиката за мен е учител!''- интервю с Angelie

За нас е радост да ви представим Ангелина Сапаревска (с творчески псевдоним Angelie), която е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Angelie имаше възможност да запише своята песен “No Fun” в Urban House Studio, където тя беше миксирана и мастерирана от аудио инженерите. Към песента беше взете това интервю, в кoето си поговорихме за бъдещите й планове и емоцията която получава от музиката.