"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Димана имаше възможност да запише своята дебютна песен “Ти Гониш” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за любовта към музиката и нейния творчески път. Приятно четене!

 
Как започнa да се занимаваш с музика и на какво те е научила тя?

Занимавам се с музика от четиригодишна, като пеех в детски хор в продължение на 7 години. Още преди началото на гимназиалните ми години напуснах хора и започнах да изграждам стила си на пеене изцяло самостоятелно.

Музиката ме е научила на себеизразяване. Нещото, за което съм й най-благодарна, е че постоянно ме предизвиква да достигна до себе си и бавно, бавно да се самоопознавам - дори това да е практически невъзможно. Тя успява да ме изненада с всяка една написана песен и да е като мой ,,колекционер" на спомени.

 
Кой е любимият ти изпълнител или този, който те е докоснал най-много? Албум? Песен?

Определено изпълнителите, които са ме накарали да се задълбоча в музиката са Queen, Майкъл Джексън и Уитни Хюстън. В момента съм обсебена от музиката на Charlotte Cardin (албумът й ,,Phoenix") и Jorja Smith, както и няколко български изпълнители като ,,Керана и космонавтите".

 
Планираш ли да включиш други музиканти в твоя музикален проект и как очакваш те да го надградят? 

Тъй като това е моята първа песен реших да не включвам други музиканти и да заложа изцяло на себе си - и за текст, и за аранжимент, и за вокали. Но определено в бъдеще бих колабирала с други изпълнители.

 
Какво вдъхновява твоето творчество? Как протича твоят процес на създаване на нова песен?

Моето творчество е вдъхновено както от мои спомени, така и от хора, които са били или са част от живота ми. Няма определен начин, по който протича създаването на моя песен. Единственото, което мога да кажа е, че се случва най-често след запомнящо се пътуване. То ми помага да прочистя съзнанието си и чрез новите запознанства и места да ми донесе съответно и нови идеи.

 
Коя е песента, с която участваш в Музикалния Акселератор на RockSchool и каква е нейната история?

Песента, с която участвам - ,,Ти гониш", е моята първа авторска песен, която всъщност беше създадена доста неочаквано. Историята на песента се дължи на страстта ми както към музиката, така й към литературата. Занимавам се с авторско писане от 5 години и беше въпрос на време тези две мои страсти да се преплетат. Накратко, в ума ми се зароди идеята за стихотворение, но заедно с него и лека мелодия. Реших да сменя двете и да видя дали тананикането ми е било неволно, но се оказа, че далеч не е било. Останалото е история, както се казва.

 
Кои са трите неща, които ще си вземеш от участието ти в Музикалния Акселератор?

Бих определила участието си в Музикалния Акселератор като едно ново въведение в музиката и началото на нещо доста интересно. Накратко трите неща, които ще си взема от това преживяване са опит, желание за надграждане като изпълнител и определено много идеи и желание за все повече и повече подобни преживявания.

 
Какво най-много ти харесва в Urban House Studio и защо би го препоръчала?

Хората. Отидох в Urban House супер притеснена и нямах представа какво ще се случва, но хората бяха супер съобразителни, мили и наистина такива, които те предразполагат и те карат да се чувстваш уютно. Благодаря на хората, които работиха с мен и ми помогнаха да превърна песента ми в реалност.

 
Kои според теб са най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител?

Най-важните фактори за успеха на един музикален изпълнител определено са постоянство, амбиция, постоянни опити за достигане на желания перфекционизъм и най-важното, според мен - способността за приемане на критика и осъзнаване на собствените възможности и граници.

 
Какви са музикалните ти цели и мечти?

Не бих казала, че съм мислила за музикалните си цели и мечти в много далечен план. Разбира се мечтая си за участие, записване на албум и т.н, но мисля, че има време за всичко - особено и за това. Гледам да се концентрираме изцяло върху настоящето и главната ми цел в момента е максималното разпространяване на песента ми, което да доведе до създаването на нови и нови цели.

 

Не забравяйте да последвате Димана в Instagram и Youtube, за да разберете първи за предстоящите й песни!

Видеа

Прочети още

''Изливайте емоцията си чрез музика.’’ - интервю с групата Death Row

Death Row са участници във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма на развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Patria” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за това как музиката е станала част от живота им и какви са техните цели свързани с нея. Приятно четене!

"Музиката е език, който всеки може да говори, но всеки сам решава как." - Вдъхновяващата история на ЕКА

ЕКА МОЕ е креативен музикален проект на трип хоп-джаз единицата ЕКА - Екатерина Маринова. Съвсем наскоро тя пусна официално новата си песен Чук Чук / Тост за деня, в съкомпозиция с бийт мейкъра Mekt, затова решихме да поканим ЕКА да ни разкаже повече за себе си и любовта към музиката.

"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Поговорихме си с него за любовта към музиката.

''Мечтите ми и целите свързани с музиката са огромни, нямат граници'’ - интервю с Perry Pticechovkata

Младият български рапър Perry Pticechovkata взе участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Софийски Дрип” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. В това интервю си поговорихме за мечтите му, свързани с музика и бъдещи проекти.

"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората.

"Инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого!" - Интервю с Теодор от FOM Crew

Имахме удоволствието да си поговорим с Теодор (или Тедката, както го знаят всички) от FOM Crew. В едно свое интервю той каза: "Вярвам, че сме способни да превземем рап сцената и дори да я променим, използвайки желанието, отдадеността и страстта, която имаме."

''Музиката за мен е учител!''- интервю с Angelie

За нас е радост да ви представим Ангелина Сапаревска (с творчески псевдоним Angelie), която е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Angelie имаше възможност да запише своята песен “No Fun” в Urban House Studio, където тя беше миксирана и мастерирана от аудио инженерите. Към песента беше взете това интервю, в кoето си поговорихме за бъдещите й планове и емоцията която получава от музиката.

Участвай в третия Музикален Акселератор на RockSchool

След две вдъхновяващи издания, „Музикален акселератор“ се завръща! Създадохме този проект, за да подкрепим сцената и младите български таланти, които са се захванали с нелеката задача да създават авторска музика. Вече две години срещаме някои от най-интересните млади музиканти в страната. Сега е моментът да се включиш и ти!

Започва второто издание на Музикален Акселератор

Музикален Акселератор е нашата програма за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители, които искат да развиват своята музикална кариера. След огромния успех на първото издание, искаме да превърнем това начинание в ежегодна програма. И успяхме!

"Любов към музиката, постоянство и отдаденост." - Интервю с Пенчо Цочев

Пенчо Цочев (с творчески псевдоним Pangura) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Той имаше възможност да запише своята песен “Partner in Crime” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за музиката като начин за себеизразяване.

"Успехът идва с визия за себе си и музиката." - Интервю с Деница Николова

Деница Николова е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Тя имаше възможност да запише своята дебютна песен “Different” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за музиката и смелите мечти.

"Tрябва да се забавляваме, докато творим!" - Интервю с Metro Lights

Metro Lights са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021 и имаха възможност да запишат своята песен “Rebel” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за любовта към музиката. Приятно четене!

“Работим в екип. Всеки добавя нещо от себе си!''- интервю с групата Nonsense

Nonsense са група, която взеха участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Групата главно се вдъхновява от 90-тарски парчета, които открай време за завладели света. Като част от програмата, песента “How Love” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за техния свят и как музиката е станала част от него.

"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinT са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Те имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката.

"За мен музиката е всичко. Това е най-чистият начин на себеизразяване, най-добрият ти приятел в нужда" - интервю с Ivo Icehard

Ivo Iceland също е част от второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Песента “Singularity” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Към нея беше заснет и студиен видео клип. В това откровено интервю си поговорихме за света на музиката и как се композира добра песен.

"Музиката за мен е нещо невероятно" - интервю с Борислава

Борислава е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие за млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Изгубено момиче” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за света на музиката и какво е научила от нея.