"За мен музиката е всичко. Това е най-чистият начин на себеизразяване, най-добрият ти приятел в нужда" - интервю с Ivo Icehard

Ivo Iceland също е част от второто издание на “Музикален Акселератор” -  програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. 

Песента “Singularity” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Към нея беше заснет и студиен видео клип.

В това откровено интервю си поговорихме за света на музиката и как се композира добра песен. 

От кога се занимаваш с музика и как реши да започнеш?

Занимавам се с музика от около 10 години. Как реших да започна? Никога не съм предполагал, че точно с това ще се занимавам. Един ден просто се случи. Казах си това е моето призвание, с това искам да се занимавам. 

Какво за теб е музиката и на какво те е научила?

За мен музиката е всичко. Това е най-чистият начин на себеизразяване, най-добрият ти приятел в нужда. Когато има нещо винаги можеш да се обърнеш към музиката. 

Кой е най-яркият твои спомен/най-силното преживяване свързано с музика?

Предполагам, че концертът на Камелот във Варна през 2018. За пръв път плаках на концерт, много силни емоции, много хубаво изпълнение. 

Кои са артистите, които те вдъхновяват?

Артистите, които най-много ме вдъхновяват са Dream Theater и Trueview. И двете поради две различни причини. Dream Theater, заради това как винаги тестват границите на музиката, която правят. Винаги искат да открият нещо ново. А Trueview заради това, че са изключително отдадени на феновете си. Аз лично никога не съм виждал някоя група, която да е толкова ориентирана към феновете си, така да прави всичко за тях, както са Trueview.

Каква е историята на песента, която записваме?

Историята нa песента, която записваме, буквално, е как един ден седнах, хрумна ми една идея и както седнах на пианото, така и не станах часове наред. Идеите започнаха да идват и докато нямах готовия продукт, просто не спрях.

Как пишеш песните си?

Процесът на писане на песни при мен е малко хаотичен, ако трябва да съм честен. Или месеци наред не пиша нищо, или един ден просто идеите идват и цял ден не оставям китарата.

Какви са вашите мечти и цели, свързани с музиката?

Още откакто ми подариха първата китара, преди толкова години вече, ми беше мечта да пробия по някакъв начин. И въпреки, че музиката, с която се занимавам няма чак толкова широка публика в България, тази моя мечта все още остава. Все още искам да покажа на повечето хора, че различното си струва да бъде чуто.

Как се разви по време на програмата Музикален акселератор на Rockschool?

По време на програмата Музикален Акселератор на Rockschool имах възможността да работя в студио, да записвам, запознах се с много готини хора и цялото преживяване беше много ценно. Научих много ценни и полезни неща. 

Какво предстои за теб в близкото бъдеще?

Със старата ми група се събрахме и започнахме отново да пишем музика, да записваме. В близкото бъдеще се надявам да запишем сингъл, мини албум или евентуално цял албум. А в личен аспект като солов изпълнител също не мисля някога изобщо да спирам, даже в момента подготвям втори албум и се надявам скоро всички да могат да го чуят. 

Какво е вашето послание или пожелание към всички?

До всички, които гледат видеото и четат интервюто - Никога не спирайте да творите!


Не забравяйте да последвате Ivo Icehard в Instagram и Youtube, за да разберете първи за неговите нови песни. 

 

Прочети още

"Музиката откри мен" - Интервю с Деян Гергинов

Деян Гергинов (с творчески псевдоним Deviber) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София. Поговорихме си с него за любовта към музиката.

"Музиката за мен е нещо невероятно" - интервю с Борислава

Борислава е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие за млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Изгубено момиче” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за света на музиката и какво е научила от нея.

"Любов към музиката, постоянство и отдаденост." - Интервю с Пенчо Цочев

Пенчо Цочев (с творчески псевдоним Pangura) е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Той имаше възможност да запише своята песен “Partner in Crime” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с него за музиката като начин за себеизразяване.

"Музиката ме предизвиква да достигна до себе си" - Интервю с Димана Стефанова

За нас е радост да ви представим Димана Стефанова - един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Това е програма за развитие на млади български музиканти, организиранa от RockSchool, с подкрепата на Община София.

''Мечтите ми и целите свързани с музиката са огромни, нямат граници'’ - интервю с Perry Pticechovkata

Младият български рапър Perry Pticechovkata взе участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Софийски Дрип” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. В това интервю си поговорихме за мечтите му, свързани с музика и бъдещи проекти.

"Музиката е език, който всеки може да говори, но всеки сам решава как." - Вдъхновяващата история на ЕКА

ЕКА МОЕ е креативен музикален проект на трип хоп-джаз единицата ЕКА - Екатерина Маринова. Съвсем наскоро тя пусна официално новата си песен Чук Чук / Тост за деня, в съкомпозиция с бийт мейкъра Mekt, затова решихме да поканим ЕКА да ни разкаже повече за себе си и любовта към музиката.

''Музиката за мен е учител!''- интервю с Angelie

За нас е радост да ви представим Ангелина Сапаревска (с творчески псевдоним Angelie), която е участник във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Angelie имаше възможност да запише своята песен “No Fun” в Urban House Studio, където тя беше миксирана и мастерирана от аудио инженерите. Към песента беше взете това интервю, в кoето си поговорихме за бъдещите й планове и емоцията която получава от музиката.

Започва второто издание на Музикален Акселератор

Музикален Акселератор е нашата програма за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители, които искат да развиват своята музикална кариера. След огромния успех на първото издание, искаме да превърнем това начинание в ежегодна програма. И успяхме!

"Tрябва да се забавляваме, докато творим!" - Интервю с Metro Lights

Metro Lights са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021 и имаха възможност да запишат своята песен “Rebel” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за любовта към музиката. Приятно четене!

"На една група й трябва контакт с публиката" - Интервю с GpoinT

GpoinT са един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Те имаха възможност да запишат своята песен “Old Times” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с Явор, Виктор и Борислав за тяхната история с музиката.

“Работим в екип. Всеки добавя нещо от себе си!''- интервю с групата Nonsense

Nonsense са група, която взеха участие във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма за развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Групата главно се вдъхновява от 90-тарски парчета, които открай време за завладели света. Като част от програмата, песента “How Love” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за техния свят и как музиката е станала част от него.

"Научихме се да канализираме в тонове чувствата си" - Интервю с Covers on Slippers

Covers on Slippers имаха възможност да запишат своята песен “Недописан стих” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с тях за музиката и творчеството като проекция на емоционалния свят на хората.

''Изливайте емоцията си чрез музика.’’ - интервю с групата Death Row

Death Row са участници във второто издание на “Музикален Акселератор” - програма на развитие на млади български музиканти, организирана от RockSchool, с подкрепата на Община София. Като част от програмата, песента “Patria” беше записана, миксирана и мастерирана от аудио инженерите на Urban House Studio. Поговорихме си за това как музиката е станала част от живота им и какви са техните цели свързани с нея. Приятно четене!

"Успехът идва с визия за себе си и музиката." - Интервю с Деница Николова

Деница Николова е един от участниците в първото издание на Музикален Акселератор 2021. Тя имаше възможност да запише своята дебютна песен “Different” в Urban House Studio, като към нея беше заснет и студиен видео клип. Поговорихме си с нея за музиката и смелите мечти.

"Инструментът е един от най-прекрасните подаръци, които можеш да дадеш на някого!" - Интервю с Теодор от FOM Crew

Имахме удоволствието да си поговорим с Теодор (или Тедката, както го знаят всички) от FOM Crew. В едно свое интервю той каза: "Вярвам, че сме способни да превземем рап сцената и дори да я променим, използвайки желанието, отдадеността и страстта, която имаме."

Участвай в третия Музикален Акселератор на RockSchool

След две вдъхновяващи издания, „Музикален акселератор“ се завръща! Създадохме този проект, за да подкрепим сцената и младите български таланти, които са се захванали с нелеката задача да създават авторска музика. Вече две години срещаме някои от най-интересните млади музиканти в страната. Сега е моментът да се включиш и ти!